Pakettikauppa lopettaa toimintansa 31.5.2024. Lue lisää

Pakettikaupan WooCommerce-lisäosa kehittyy asiakkaiden toiveiden pohjalta

/ Lukuaika: 3 min
Takaisin ajankohtaisiin
Pakettikaupan WooCommerce-lisäosa

WooCommerce on yksi Suomen ja maailman suosituimmista verkkokauppa-alustoista. Se tunnetaan käytettävyydestään ja monipuolisuudestaan, mihin lisäpotkua tuo Pakettikaupan WooCommerce-lisäosa.

Pakettikaupan WooCommerce-plugin kytkee WooCommerce-verkkokaupan kassalle noutopistehaun ja hallintaan mahdollisuuden luoda lähetyksiä ja palautuksia. Lisäosan ansiosta kauppiaan ei siis tarvitse kopioida tilauksen tietoja järjestelmästä toiseen. Yhdellä napinpainalluksella hän luo lähetyksen tiedoilla, jotka asiakas on syöttänyt järjestelmään. Työskentelyä nopeuttaa siis se, että lisäosa automatisoi pakettikorttien luomisen.

Pakettikaupan lisäosan erityispiirre on, että se on yhteensopiva lähes kaikkien WooCommercen toimitustapojen hinnoittelulisäosien kanssa. Näin ollen kauppias voi hyödyntää WooCommercen monipuolisia ominaisuuksia lähetyksen hinnoitteluun ja valita itse, perustuuko lähetyksen hinta esimerkiksi tilauksen arvoon vai painoon.

Avointa lähdekoodia

Pakettikaupan WooCommerce-pluginin kehitys perustuu avoimuuteen, minkä vuoksi se on toteutettu avoimen lähdekoodin lisenssillä. Avoimen lähdekoodin ansiosta plugin on paitsi ilmainen, mutta myös vapaasti muokattavissa – lisäosaa voi käyttää ja kehittää haluamallaan tavalla.

Yksi lisäosaa hyödyntävistä tahoista on Posti. Pakettikaupan WooCommerce-pluginista on tehty versio Postin shipping-pluginiksi, mikä tarkoittaa sitä, että kun Pakettikaupan lisäosa päivittyy, myös Postin lisäosa päivittyy. Näin samalla kehitystyöllä kehitetään korkealaatuista lisäosaa sekä Pakettikaupalle että Postille.

Kauppiaat ja integraattorit kehitystyön keskiössä

Pluginia kehitetään säännöllisesti, ja kehitystyössä merkittävässä roolissa ovat kauppiaiden esittämät toiveet ja tarpeet. Yksi kauppiailta tulleista toiveista on muun muassa ollut se, että toimitustapoihin olisi mahdollista kytkeä lisäpalveluita. Tämä toteutuu pluginin tuoreimmassa 3.0-versiossa. Uuden version myötä esimerkiksi särkyvää-lisäpalvelun vaativille tuotteille voidaan luoda uusi, oma toimitustapahinnoittelunsa. Kun toimitustapahinnoittelu on luotu, lähetys voidaan käsittelyvaiheessa luoda särkyvää-lisäpalvelulla automaattisesti.

Myös toive lähetyksen jakamaisesta useampaan toimitukseen on toteutumassa. Pluginin tulevassa versiossa on mahdollista jakaa esimerkiksi painavat lähetykset useampaan, jolloin ne saadaan toimitettua myös pakettiautomaatteihin.

Iso kiitos Pakettikaupan WooCommerce-lisäosan laadusta kuuluu sekä verkkokauppiaille, että WooCommerce-verkkokauppoja tekeville integraattoreille. Plugin on hyvä ja toimiva vain, koska olemme saaneet käyttäjiltämme kehitysideoita ja vikailmoituksia – myös jatkossa kuuntelemme tarkalla korvalla kaikki palautteet.

Ohjeita WooCommercen Pakettikauppa-lisäosan asentamiseen löytyy YouTube-kanavaltamme.

Pakettikaupan WooCommerce-pluginin (2.1.2) asennus

WooCommerce-pluginin asennus manuaalisesti

Pakettikaupan perustaja Joose Vettenranta on tiiviisti mukana pluginin kehitystyössä. Sen lisäksi että hän on koodannut osan pluginista, hän on myös toiminut määrittelijänä pluginiin tehdyille muille ominaisuuksille ja toiminnallisuuksille.