Tehosta verkkokauppaasi Postin starttipaketilla! Lue lisää

Poliittisten lakkojen 1.-2.2. vaikutus Postin palveluihin – normaalitilanteeseen pyritään palaamaan mahdollisimman nopeasti lakkojen päätyttyä 

/ Lukuaika: 1 min
Takaisin ajankohtaisiin

Useat ammattiliitot ovat kertoneet, että ne aikovat järjestää 1.-2.2.2024 laajasti koko Suomessa useilla eri toimialoilla poliittisia lakkoja, jotka kestävät yhden tai kaksi vuorokautta. Poliittiset työtaistelutoimet liittyvät Suomen hallituksen ja ammattiyhdistysliikkeen välisiin erimielisyyksiin.  

Myös Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ovat kertoneet osallistuvansa poliittisiin lakkoihin. 

Tämänhetkinen alustava arviomme on, että 1.–2.2. poliittiset lakot aiheuttavat muutamien päivien viiveitä lähetysten kulkuun. Pakettien kulkua kannattaa seurata OmaPostissa. 

Yritysasiakkaamme voivat lähettää lähetyksiä meille normaalisti.  

Arviomme voivat tarkentua lähempänä lakkoja ja kerromme mahdollisista muutoksista päivittämällä tätä asiakastiedotetta. Terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät lähetykset on rajattu lakkojen ulkopuolelle. 

Aamuyön varhaisjakelussa jaettavat sanomalehdet kulkevat pääsääntöisesti normaalisti. Joitakin yksittäisiä paikallisia viiveitä voi olla.

Lue uusimmat päivitykset: https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/tiedotteet/poliittisten-lakkojen-1-2-2-vaikutus-postin-palveluihin-normaalitilanteeseen