Näin yhdistät Pakettikaupan ja logistiikkasopimukset, jotka on tehty suoraan kuljetusyhtiön kanssa

/ Lukuaika: 3 min
Takaisin ajankohtaisiin

Tiesitkö, että voit hyödyntää Pakettikauppaa myös silloin, kun olet tehnyt logistiikkasopimuksen suoraan kuljetusyhtiön kanssa? Tässä artikkelissa asiakasneuvoja Heli Suorsa vastaa yleisimpiin kysymyksiin siitä, miten Pakettikauppa toimii, jos käytössäsi on myös logistiikkayhtiön kanssa tekemäsi erillinen sopimus.

Miten lisään suoran sopimuksen Pakettikaupan hallintapaneeliin?

– Pakettikaupan palveluiden käyttö onnistuu yhtä hyvin sekä Pakettikaupan omalla sopimuksella että kuljetusyrityksen suoralla sopimuksella. Jos teet suoran sopimuksen logistiikkayhtiön kanssa, lisää vain sopimusnumero Pakettikaupan hallintapaneeliin kohdassa ”Profiili” ja ”Omat sopimukset”. Näin voit käyttää Pakettikaupan hallintapaneelia toimituksiin ja antaa asiakkaallesi valinnanvaraa kuljetusyritysten valinnassa.

Minkä kuljetusyhtiöden palvelut sisältyvät Pakettikaupan omaan sopimukseen?

– Pakettikaupan maksuttoman sopimuksen avulla yritys saa käyttöönsä useamman kuljetusyrityksen palvelut yhdestä paikasta – yhdellä laskulla. Pakettikaupan kautta saat käyttöösi Postin, Schenkerin, Asendian ja GLS:n palvelut kerralla. Näiden lisäksi voit siis lisätä vaikkapa Matkahuollon kanssa suoraan tekemäsi sopimuksen samaan hallintapaneeliin. Niistä lähetyksistä emme veloita mitään, vaan logistiikkayhtiö laskuttaa.

Lue lisää: Pakettikauppa pähkinänkuoressa – Mitä sopimus Pakettikaupan kanssa tarkoittaa?

Milloin kannattaa tehdä suora sopimus logistiikkayhtiön kanssa?

– Pakettikaupalla on kiinteä hinnasto, joka on meidän kaikille asiakkaille sama. Logistiikkayhtiöiden hinnoittelu menee volyymin mukaan. Jos esimerkiksi lähetät paljon paketteja ja saat edullisemmat hinnat logistiikkayhtiöltä, niin suosittelemme luonnollisesti tekemään suoran sopimuksen heidän kanssaan. Esimerkiksi Postin kanssa tehtyä suoraa sopimusta voi käyttää Pakettikaupan selkeän hallintapaneelin kautta. Keskittäminen helpottaa arkea, vaikka hinnasto ja lasku tulevatkin sitten eri paikasta.

Miten Pakettikaupan palvelu eroaa käytettäessä logistiikkayhtiön suoraa sopimusta?

– Mikäli sinulla on suora sopimus jonkun kuljetusyhtiön kanssa, meillä ei ole kaikki vastaavia tietoja käytössämme. Kuljetusyhtiö laskuttaa sinua suoraan, ja esimerkiksi reklamaatiot tai paketin jäljitys pitää hoitaa heidän kauttaan. Pakettikauppa ei voi myöskään lähettää vastaanottajalle tietoa lähetyksen kulusta tai noutamisesta, emmekä saa lähetyksen hintatietoa – näin ollen emme voi myöskään tarkistaa laskutuksen oikeellisuutta.

Mitä hyötyä Pakettikaupasta on, jos minulla on suora sopimus kuljetusyhtiön kanssa?

– Voit jatkaa Pakettikaupan integraatioiden käyttöä, vaikka käytössäsi olisi myös logistiikkayrityksen kanssa solmittu suora sopimus. Hyödyt integraatioihin rakennetuista ominaisuuksista, kuten noutopisteiden näyttämisestä kassalla ja pakettikortin tulostamisesta suoraan verkkokaupastasi. Et joudu rakentamaan uutta integraatioita ja toimitustapoja. Kun kaikki toimitustavat ovat yhden hallintapaneelin takana, säästät aikaa ja vaivaa.

Lue, miten Virkkukoukkusen verkkokauppa hyödyntää sekä Pakettikauppaa että suoria sopimuksia logistiikkayhtiöiden kanssa.