Pakettikauppa lopettaa toimintansa 31.5.2024. Lue lisää

Pakettikauppalaiset esittelyssä: logistiikka-alan murros ja koodionnistumiset kiehtovat Saijaa

/ Lukuaika: 3 min
Takaisin ajankohtaisiin

Jokapaikan höylä. Sellaiseksi kuvaa itseään Pakettikaupan technical manager Saija, joka ajautui ohjelmistokehityksen pariin hoksattuaan, miten laaja onkaan IT-alan uravaihtoehtojen kirjo.

– Alun perin olin kouluttautumassa äidinkielen opettajaksi, mutta monen mutkan kautta ajauduin kesätöihin maksunvälityspalvelu Checkoutin Finland Oy:n asiakaspalveluun. Päädyin lopulta asiakaspalvelupäälliköksi ja tein paljon yhteistyötä tekniikan osaston kanssa. Silloin sain kipinän opetella koodaamaan, koska halusin kyetä ratkaisemaan teknisiä ongelmia itse. Jätin aiemmat opintoni ja aloin opiskella tietojenkäsittelytieteitä, Saija kertoo.

Checkoutilla Saija tapasi myös Pakettikaupan perustajan Joosen, joka vakuuttui Saijan kyvystä haastaa ja tarkastella asioita kriittisesti. Kun Pakettikaupan bisnes lähti lentoon, Joose kysyi koodaamisessa vauhtiin päässyttä Saijaa mukaan. Ja Saijahan lähti.

– Työ startupissa on mahtavaa, sillä monipuolista tekemistä on tarjolla paljon. Jos joku asia alkaa kyllästyttää, on 100 muuta juttua odottamassa. Myös urakehitykseni on ollut vauhdikasta. Tulin vuonna 2018 Pakettikaupan toiseksi työntekijäksi junior ohjelmistokehittäjäksi ja nyt toimin tekniikan managerina. Työni painottuu enemmän koordinointiin ja kokonaisarkkitehtuurin suunnitteluun. Jos olisin mennyt suurkorporaatioon, osaamisrepertuaarini ei olisi kehittynyt näin nopeasti.

200 muistilappua ja kaksi muistikirjaa

Saijan päivät muodostuvat jojoilusta ison kokonaisuuden ympärillä. Hän vetää kehitystiimiä ja huolehtii siitä, että Pakettikaupan tekninen puoli on kunnossa. Saijan tiimi käsittelee myös asiakkaiden teknisiä ongelmia sekä aikatauluttaa kehitysehdotusten toteutusta.

– Erityisesti pidän siitä, kun voimme ratkaista asiakaspalveluun liittyviä ongelmia ja siten helpottaa esimerkiksi aspalaisten työkuormaa, hän pohtii.

– Tässä työssä vaaditaan kärsivällisyyttä ja kykyä sietää sitä, ettei tiedä kaikkea. Onneksi meillä on hyvä tiimi, jossa pystymme jeesaamaan toinen toisiamme. Tärkeää on myös hyvä muisti tai ainakin kyky pitää yllä muistiinpanojärjestelmää. Itselläni on käytössä 200 eri muistilappua ja kaksi muistikirjaa, Saija toteaa nauraen.

Ohjelmoinnin ja onnistuneesti päätökseen saatujen projektien lisäksi Saijaa innostuu logistiikka-alasta ylipäätänsä.

–  On kiinnostavaa seurata, miten esimerkiksi uudet logistiikka-alan toimijat vaikuttavat alan kehitykseen. Seuraan mielenkiinnolla myös sitä, mihin kotimainen verkkokauppabisnes on menossa koronan jälkeen.

Rentoa meininkiä ja joustavaa työntekoa

Huikean urakehityksen lisäksi Pakettikauppa on tarjonnut Saijalle rennon ja sopivasti epävirallisen työyhteisön.

– Olen työorientoitunut ihminen, mutta kyllä hyvä työporukka motivoi entisestään. Meillä on tiivis porukka, ja onhan meillä ollut hauskaa.

Työporukan lisäksi Saijalta saa kiitosta työn joustavuus. Vaikka etätyön ja vapaa-ajan erottaminen voi ajoittain olla vaikeaa, jää aikaa myös labradorinnoutaja Unnan kanssa lenkkeilyyn, parvekeviljelyyn ja aivot nollaavien tosi-tv-ohjelmien katseluun.

– Nyt aion mennä uimaan ja palata sen jälkeen takaisin työn äärelle, Saija antaa esimerkin joustavuudesta ja lähtee pakkaamaan uimakamppeita.