Pakettikauppa lopettaa toimintansa 31.5.2024. Lue lisää

Pakettikauppalaiset esittelyssä: Heli huolehtii siitä, että asiakkaiden arki rullaa

/ Lukuaika: 3 min
Takaisin ajankohtaisiin

”Pakettikauppa, kuinka voin auttaa?”

Kun soitat Pakettikaupan asiakaspalveluun, kohtaat mitä todennäköisemmin tämän iloisen äänen. Ääni kuuluu Pakettikaupan asiakasneuvoja Heli Suorsalle, jonka työpäivät kuluvat asiakkaiden pulmia ratkoen.

– Työssäni parasta on se, että saan auttaa asiakkaitamme heidän ongelmissaan ja pystyn vaikuttamaan yrittäjien arkeen ja sen toimivuuteen, Heli sanoo.

Paras palkinto on suora palaute

Kun Heli ei ole puhelimessa, hän vastaa asiakkaiden kysymyksiin sähköpostitse ja chatissa. Päiviin vaihtelua tuo myös se, että Pakettikauppa-uransa alusta saakka Heli on asiakaspalvelun ohella hoitanut assistentin hommia. Taustallaan hänellä on taloussihteerin koulutus.

– Taustani on sekava, Heli nauraa ja jatkaa:

– Ensimmäiseltä ammatiltani olen maalari ja lavasterakentaja. Kun olin töissä Lastenkulttuuriyhdistyksessä, opiskelin työn ohessa taloussihteeriksi. Valmistumisen jälkeen päädyin kuitenkin Pakettikaupalle töihin.

Vaikka Heli tykkää olla tekemisissä ihmisten kanssa, hän ei varsinaisesti ollut suunnitellut uraa asiakkaiden parissa.

– Yllätin itseni huomaamalla, että asiakaspalvelu sopii minulle ja olen siinä hyvä. On ollut kiva kuulla, että myös asiakkaat ovat sitä mieltä. Tässä työssä isoin palkinto on, kun saa suoraa palautetta.

Huikea tiimi ja jatkuvaa oppimista

Yhteisiä vuosia Pakettikaupan kanssa on takana jo kolme, ja tänä aikana yrityksen toiminta on laajentunut ja laajenee yhä. Helin mukaan juuri tässä piilee syy työn mielenkiintoisuuteen: koko ajan on opeteltava uutta. Myös työyhteisöllä on totta kai ollut tärkeä rooli viihtymisessä.

– Meillä on ihana tiimi. Kun tulin taloon, meitä oli tosi pieni porukka, jossa oli lämmin ja avoin ilmapiiri. Nyt työntekijöitä on tullut lisää, mutta sillä ei ole ollut vaikutusta työyhteisöön, jossa on edelleen hyvä henki.

Vaikka asiakaskontaktit Pakettikaupassa ovat kasvamaan päin, Heli kokee työn ja vapaa-ajan olevan sopivassa tasapainossa. Kun tietokone sulkeutuu, työt unohtuvat ja vapaa-aika alakouluikäisen tyttären kanssa alkaa. Tytön kanssa puuhastelun lisäksi Heli on innokas karaokeharrastaja. Myös maalaaminen ja piirtäminen ovat Helin sydäntä lähellä.

– Valmiit teokset tosin päätyvät usein omien seinieni sijaan koristamaan äitini sisustusta, Heli hymyilee.