Tehosta verkkokauppaasi Postin starttipaketilla! Lue lisää

Vaaralliset ja kielletyt aineet

Pakettikaupan sopimuksella on mahdollista lähettää ainoastaan LQ-lähetyksiä (Pieni määrä vaarallista ainetta)

LQ-lähetyksiä toimittaa Posti ja Matkahuolto. Tutustu logistiikkayhtiöiden säädöksiin:

Lähettäjänä olet vastuussa lähetystesi säädösten mukaisesta pakkaamisesta, paketin merkitsemisestä ja logistiikkayhtiölle antamiesi kuljetustietojen oikeellisuudesta. Vastaat myös aiheuttamistasi vahingoista, mikäli olet toiminut ehtojen vastaisesti. Lain tai ehtojen rikkominen voi johtaa palvelujen keskeyttämiseen ja sopimuksen purkamiseen.

***

Vaaralliseksi luokiteltuja aineita ja esineitä lähetettäessä on muistettava lähettäjän vastuu. Lähettäjä vastaa siitä, että aineet ja esineet on luokiteltu, pakattu ja merkitty sekä vaadittavat asiakirjat annettu voimassa olevien VAK-säännösten mukaisesti.

Lähetysten sisältöä koskevat seuraavat rajoitukset:

Lentoyhtiöt voivat rajoittaa lennoilla kuljetettavien lähetysten sisältöä turvallisuussyistä. Kotimaassa lähetykset voidaan kuljettaa tarvittaessa maateitse, mutta lähetykselle luvattua toimitusaikaa ei voida taata.

Täysin kielletyt aineet ja esineet:

Alla listatut lähetykset ovat joko kokonaan kiellettyjä tai niiden kuljetuksessa on rajoituksia ja niiden lähetyksestä tulee sopia erikseen Postin kanssa.

  • Raha, arvopaperit, matkashekit, platina, kulta tai hopea valmistettuna tai valmistamattomana, jalokivet, korut sekä muut arvoesineet (ainoastaan postivakuutettuna kirjeenä niihin maihin, joihin se on sallittua).
  • Huumausaineet kuten esimerkiksi LSD, morfiini, kokaiini, kannabistuotteet, oopium (sallittua lääke- ja muuhun tieteelliseen tarkoitukseen).
  • Väärennökset ja piraattituotteet
  • Elävät tai kuolleet eläimet. (Mehiläisiä, iilimatoja ja silkkimatoja voi lähettää). Lisäksi kansainvälisissä kirjelähetyksissä voidaan kuljettaa Drosophilidae-heimon kärpäsiä eli banaanikärpäsiä virallisesti tunnustettujen tutkimuslaitosten välillä biolääketieteellistä tutkimusta varten.
  • Pilaantuvat elintarvikkeet
  • Elävät kasvit
  • Esineet ja aineet, joiden hallussapidon tai käytön laki kieltää.

Vaaralliset aineet:

Vaarallisella aineella tarkoitetaan aineita, jotka räjähdys-, palo-, tai säteilyherkkyytensä, myrkyllisyytensä, syövyttävyytensä tai muun ominaisuutensa takia saattavat aiheuttaa vahinkoa ihmisille, omaisuudelle tai ympäristölle. Vaarallisten aineiden kuljettamista säätelevät kansainväliset määräykset ja kansallinen lainsäädäntö.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@pakettikauppa.fi