Kuka näkyy lähettäjänä?

Lähettäjänä pakettikortissa näkyy aina sinun tietosi. Pakettikaupan nimi ei näy millään tavalla sinun asiakkaillesi, vaikka tositteessa näkyisi lähettäjänä E-log.

Miten käytän Pakettikaupan palveluita?

Rekisteröidy verkkosivuillemme ja pääset käyttämään lähetystyökalua. Meillä on myös valmiita integraatioita verkkokauppoihin. Tutustu monipuoliseen kumppaniverkostoomme.

Mistä saan tulostettua pakettikortit?

Pakettikortit saat tulostettua heti lähetyksen luotuasi verkkokaupastasi tai hallintapaneelistamme. Hallintapaneelista näet myös kaikkien lähetysten tarkat tiedot ja kustannukset.

Kuinka palvelun maksaminen tapahtuu?

Palvelumme toimii ”pay-as-you-go” -periaatteella eli tällöin maksutapa täytyy olla asetettuna. Maksutapa asetetaan Pakettikaupan hallinta -käyttöliittymästä. Tällä hetkellä tarjolla on kolme erilaista tapaa maksaa palvelumme käytöstä:

 • Tallennettu luottokortti
 • Prepaid-tili, jota voi ladata kaikkien pankkien verkkomaksupainikkeilla
 • Lasku

Kehitämme maksamisen tapoja jatkuvasti paremmaksi ja tuomme tulevaisuudessa myös uusia laskutus- ja maksutapoja.

Saanko kauttanne pakettien noutopalvelun?

Palvelustamme ei toistaiseksi saa noutopalvelua. Noutopalvelun voit tilata esim. Postilta.

Kuinka kuukausittainen lähetysmäärä lasketaan?

Järjestelmämme katsoo edellisen kuukauden ja edellisen kolmen kuukauden keskiarvon lähetysmäärät ja näistä suurempaa käytetään hinnaston valinnassa. Mikäli asiakkaalla ei ole tarpeeksi lähetyshistoriaa, niin käytetään edullisinta hinnastoa.

Mikä on tilavuuspaino? Miten paketin hinta lasketaan?

Tilavuuspainolla tarkoitetaan paketin painoa suhteessa tilavuuteen. Veloitus tapahtuu aina suuremman mukaan.

Esimerkki 1:

 • 4,00 kg lähetys
 • Paketin mitat ovat 40 cm x 40 cm x 40 cm

Paketin tilavuus on tällöin 0,064m3 (0,4m * 0,4m * 0,4m) eli 64 litraa. Tilavuuspainon laskentaan käytetään yleensä 250 kg/m3, jolloin esimerkin lähetyksen tilavuuspaino on 250kg/m3 * 0,064m3 = 16kg. Laskutus tapahtuisi tällöin 16,00 kg mukaan (lähetyksen tilavuuspaino).

Esimerkki 2:

 • 4,00 kg lähetys
 • Paketin mitat ovat 20 cm x 20 cm x 20 cm

Paketin tilavuus on tällöin 0,008m3 (0,2m * 0,2m * 0,2m) eli 8 litraa. Tilavuuspainon laskentaan käytetään yleensä 250 kg/m3, jolloin esimerkin lähetyksen tilavuuspaino on 250kg/m3 * 0,008m3 = 2kg. Laskutus tapahtuisi tällöin 4,00 kg mukaan (lähetyksen absoluuttinen paino).

Mistä löydän rajapintatiedot?

Rajapintatiedot (API key, API secret) löydät hallintapaneelin profiilista, asetukset ja rajapinnat sivulta ”näytä rajapintatunnukset” painikkeen takaa.

Miten saan oman sopimuksen käyttöön?

Saat omat sopimukset käyttöösi tilaamalla avauksen asiakaspalvelusta asiakaspalvelu@pakettikauppa.fi. Liitä viestiin mukaan Postin logistiikkatunnus, Matkahuollon luottonumero tai DB Schenker:n asiakasnumero.

Miten aloitan pakettien lähettämisen Pakettikaupan kautta?

Kun sopimus on tehty ja haluat alkaa käyttämään palvelua, sinulla tulee olla tilattuna A5-kokoisia tarraosoitekortteja. Pakettikortti tulostetaan hallintapaneelin kautta valitsemallesi toimittajalle tai suoraan verkkokauppasi integraatiosta. Tulostettu pakettikortti liimataan paketin kylkeen, jonka jälkeen se viedään valitun toimittajan palvelupisteelle, esim. Postin paketit lähimpään Postin toimipisteeseen. Hallintapaneelista pystyt myös seuraamaan lähetyksesi kulkua.

 

Pakettien lähettäminen

Kun paketti on lähetysvalmis, se toimitetaan lähetystavasta riippuen lähimpään toimipisteeseen.

Postin toimipistehaku

Matkahuollon toimipistehaku

DB Schenkerin noutopistehaku
Kaikkiin noutopisteisiin voi myös toimittaa paketteja.

GLS Finland Oy – Rydöntie 6, 20360 Turku
Lähetys terminaaliin Postin Express-pakettina.

Miten palvelu eroaa käytettäessä omaa logistiikan sopimusta?

Omalla sopimuksella käytettäessä erot Pakettikaupan sopimuksiin ovat mm:

 • Emme saa lähetyksen hintatietoa
 • Emme pysty tarkistamaan laskutuksen oikeellisuutta
 • Emme saa välttämättä kaikista lähetyksistä paino/tilavuustietoja
 • Emme saa tietoon lähetyksen aikana tehdyistä palvelumuutoksista, esim. kytketyt lisäpalvelut
 • Omalla GLS:n sopimuksella GLS:n Pakettikortti ei ole optimoitu A5 kokoon
 • Omalla GLS:n sopimusta käytettäessä Suomen osuuteen ei voi käyttää omaa Postin sopimusta

GLS:n lähetykset

GLS -hinnaston hinta pitää sisällään lähetyksen GLS:n terminaalista vastaanottajalle. GLS:n hinnoittelu perustuu painoon, kun taas kotimaan osuus Postin Express -lähetyksellä perustuu tilavuuspainoon, joten emme pysty niputtamaan niitä samaan hinnastoon. Tämä mahdollistaa myös lähetykset edullisemmin mikäli lähetät useamman kuin yhden lähetyksen kerralla, sillä voit lähettää GLS:n lähetykset kaikki yhdessä monipakettilähetyksenä. Lähetykset GLS:lle tehdään aina Postin Express -paketteina. Voit myös toimittaa lähetyksen GLS:n toimipisteeseen itse, jolloin muita kuluja ei synny.