Pakettikauppa lopettaa toimintansa 31.5.2024. Lue lisää

Pete Poskiparta: ”Pakettikauppa kannattaa myös pienimuotoisessa verkkokauppabisneksessä”

/ Lukuaika: 3 min
Takaisin ajankohtaisiin

Pete Poskiparta on tv:stä tuttu ammattitaikuri ja kansainvälisesti palkittu mentalisti. Keikkailun ohella hän pyörittää verkkokauppaa, jonka valikoima koostuu Poskiparran verkkokurssista sekä hänen kirjoittamistaan kirjoista. Verkkokurssin lähettäminen tilaajille sujuu kätevästi digitaalisesti, mutta kirjojen toimittaminen on kokonaan toinen juttu.

– Minulla ei ole työvoimaa, joten hoidan kirjojen paketoinnin ja lähettämisen itse. Lähettäminen on iso työ, koska myös signeeraan suoraan minulta tilatut kirjat, Poskiparta kertoo.

Kuukaudesta riippuen kirjatilauksia saattaa olla useita satoja, joten aikansa kirjoja lähetettyään Poskiparta kaipasi helpotusta prosessiin. Vastaus löytyi yllättävän helposti, sillä Pakettikaupan perustaja Joose oli bongannut Poskiparran verkkokauppatoiminnan ja ehdotti hänelle Pakettikaupan testaamista. Pakettikauppa kuulosti Poskiparran korviin suoraviivaiselta ratkaisulta, joten hän päätti kokeilla.

Kokeilu kannatti, sillä hän vakuuttui välittömästi.

– Järjestelmä oli saman tien käytössäni, joten ei muuta kuin pakkaamaan. Olin juuri saanut käsiini uuden erän kirjoja, ja niistä oli ennakkotilauksia sen verran, että ajattelin postittamisen olevan parin päivän homma. Pakettikaupan ansiosta lähettäminen muuttuikin yhden illan hommaksi, Poskiparta muistelee.

Ei turhaa klikkailua

Poskiparta arvostaa Pakettikaupan suoraviivaista prosessia, jossa ei turhia kliksutella. Hän lähettää kirjat niiden lukumäärästä riippuen joko pikkupakettina tai postipakettina, eikä paketteja tarvitse mitata niiden hinnan selvittämiseksi. Myös lähetyksen tietojen syöttäminen järjestelmään käy ilman turhia välivaiheita. Paketin päälle kirjoitettava Helposti-koodi riittää toimittamaan paketin perille.

– Parasta Pakettikaupassa ovat ne pienet jutut, jotka on suunniteltu siten, että kauppias pääsee mahdollisimman vähällä vaivalla. Esimerkiksi aiemmin jouduin itse kirjoittamaan järjestelmään sekä postinumeron että -paikkakunnan, Poskiparta kertoo.

Pakettikaupan järjestelmä sen sijaan muodostaa paikkakuntatiedon automaattisesti postinumeron perusteella, eikä sitä tarvitse enää erikseen syöttää lähetyksen tietoihin.

– Kuulostaa pieneltä asialta, mutta kun paikkakunnan kirjoittaa sata kertaa, niin siihen menee oma aikansa, Poskiparta muistuttaa.

Myös kerran kuukaudessa tapahtuva laskutus saa Poskiparralta kiitosta. Kun lähetysten maksaminen tapahtuu kootusti, luottokorttia ei tarvitse kaivaa esiin jokaisen lähetyksen yhteydessä. Tämä nopeuttaa työtä entisestään.

”Se vain toimii”

Kaiken kaikkiaan Poskiparta on tyytyväinen Pakettikaupan käyttäjä. Teknisiä ongelmia ei ole ollut, ja esimerkiksi kadonneiden pakettien kohtalo on selvinnyt yhdessä Pakettikaupan asiakaspalvelun kanssa.

– Kaikkeen on aina löytynyt vastaus. Yleensä käytän chatia, ja se porukka, joka siellä päässä on, vastaa nopeasti.

Vaikka kirjojen lähettäminen on Poskiparralle vain sivubisnes, hän on saanut Pakettikaupasta paljon helpotusta arkeen.

– Suosittelen palvelua kaikille ja myös heille, joilla verkkokauppatoiminta on minun tapaani pienimuotoista. Vaikka paketteja menisi vähän, on Pakettikaupan käyttäminen kannattavaa. Se vähentää niin paljon paketoimiseen ja lähettämiseen kuluvaa aikaa, Poskiparta kiittää.

Rekisteröidy Pakettikaupan käyttäjäksi