Pakettikauppa lopettaa toimintansa 31.5.2024. Lue lisää

Pakettikauppalaiset esittelyssä: Ilari on laajojen kokonaisuuksien ystävä

/ Lukuaika: 3 min
Takaisin ajankohtaisiin

Pakettikaupan tiimissä syksyllä 2021 aloittanut ohjelmistokehittäjä Ilari tuli aluksi tuuraamaan teknistä päällikköä Saijaa ja vastasi verkkoalustan kehityksestä ja operatiivisesta toiminnasta.

– Ammatillinen taustani on muun muassa yliopisto- ja startup-maailmassa. Tutustuin Jooseen aiemmassa työpaikassani ja hän luotasi kiinnostustani liittyä Pakettikaupan remmiin jo aiemmin, Ilari kertoo.

Silloin aika ei ollut vielä oikea, mutta lopulta Pakettikaupan meininki veti Ilaria puoleensa.

– Logistiikka-ala oli minulle uusi, mutta olen oppinut toimialasta valtavasti Pakettikaupan osaavalta tiimiltä.

Pienen tiimin ja suuren emoyhtiön parhaat puolet

Aluksi Ilarin tehtävänkuvaan kuului Pakettikaupan teknisen ympäristön hallinnointi ja ylläpito sekä muiden töiden organisointi. Nyt hän keskittyy enemmän suunnittelemaan alustan kehitystä ja uusia ominaisuuksia.

– Ihastuin etenkin mahdollisuuteen päästä työskentelemään uusien teknologioiden parissa. Pakettikaupalla on toisaalta pienen tiimin startup-henkeä, mutta silti käytössään emoyhtiö Postin mittavat resurssit ja tuki, Ilari miettii.

– Vahvuuksiini on aina kuulunut laajojen kokonaisuuksien ja syy-seuraus-suhteiden hahmottaminen, mistä on toisinaan ollut jopa haittaa, kun pitäisi keskittyä yksittäisten ominaisuuksien hiomiseen. Nykyinen roolini on minulle silti tavallaan uusi, olen aiemmissa töissäni ollut tiiviimmin mukana hands on -kehitystyössä. Sitäkin olen onneksi täällä päässyt tekemään, Ilari iloitsee.

Jokainen saa hyödyntää omia vahvuuksiaan

Ilari kehuu Pakettikaupan tiimiä poikkeuksellisen hyvähenkiseksi ja yhteen hitsautuneeksi porukaksi.

– En ole koskaan pitänyt mallista, jossa ihmisten työ on hyvin lokeroitua ja työtehtävät ovat tarkkaan rajattuja. Täällä jokaisen työ määräytyy omien vahvuuksien ja osaamisen mukaan, ja työntekijöihin luotetaan. Tiimi on erittäin omistautunut työskentelemään yhdessä parhaan lopputuloksen eteen.

Hän nauttii saadessaan työskennellä tärkeäksi ja tarpeelliseksi kokemansa verkkopalvelun parissa.

– Pakettikauppa on erinomaisen asiakaslähtöinen palvelu, joka on syntynyt vastaamaan aitoon tarpeeseen. Verkkokauppa kasvaa vuosi vuodelta. On ilo olla mukana auttamassa pienten verkkokauppojen myyjiä ja kaatamassa esteitä kaupanteon tieltä. Pakettikauppa on tärkeä palvelu etenkin pienille toimijoille, joiden omat resurssit ovat rajallisia. Mielestäni kaikenkokoisilla verkkokaupoilla tulee olla käytössään parhaat mahdolliset työkalut kannattavan liiketoiminnan tekemiseen.

Vapaa-ajallaan Ilari viihtyy musiikin, kirjojen sekä rooli- ja lautapelien parissa.

– Pelaan videopelejäkin, mutta niistä puuttuu yhteisöllisyys ja ajanvietto samassa tilassa ystävien kanssa. Roolipeleissä parasta on tarinallisten maailmojen rakentaminen ja niihin uppoutuminen yhdessä, lautapeleissä puolestaan myös yhdessäolo ja konkreettinen käsillä tekeminen, Ilari pohtii.