Pakettikauppa lopettaa toimintansa 31.5.2024. Lue lisää

Kaksi kotimaista yhdisti voimansa – Pakettikauppa vauhdittaa Vilkas-verkkokaupan perustamista

/ Lukuaika: 2 min
Takaisin ajankohtaisiin

Vilkas Group on Pohjoismaiden johtava verkkokauppatoimittaja, jonka alustalla tavara vaihtaa omistajaansa jo yli 1700 verkkokaupassa. Yritys haluaa tarjota verkkokauppiaille ennen kaikkea vaivattomuutta: verkkokaupan, joka on helppoa ja nopea ottaa käyttöön ja ylläpitää.

Vaivatonta käyttöönottoa on perinteisesti vaivannut logistiikkayhtiöiden moninaisuus. Vaikka verkkokaupan olisi saanut pystyyn nopeasti, tavaroiden toimittaminen ostajille vaati sopimusjumpan logistiikkayhtiöiden kanssa.

– Ennen kauppiaan piti tavata logistiikkayhtiön paikallinen edustaja ja neuvotella sopimukset ja hinnat. Se oli kauppiaalle ihan ylimääräistä duunia, muistelee Vilkas Groupin toimitusjohtaja ja yrittäjä Markku Korkiakoski.

Näin ollen Pakettikaupan synty oli helpotus myös Vilkkaalle. Kun kaikki toimitustavat saa yhdellä sopimuksella, neuvottelurumba logistiikkayhtiön kanssa on taaksejäänyttä elämää.

– Pakettikauppa uudisti verkkokauppaan liittyvän logistiikan, mikä helpottaa myös meidän työtämme. On paljon mukavampi sanoa uudelle kauppiaalle, että yhdellä napin painalluksella saat kaikki toimitustavat. Se on linjassa peruslupauksemme kanssa ja hyvä uutinen kauppiaalle, Korkiakoski toteaa.

Lupauksena toimintavarma verkkokauppa

Yksi Vilkkaan toiminnan peruspilareista on verkkokaupan toimitusvarmuus. Verkkokauppiaan ja loppukäyttäjän näkökulmasta verkkokauppa on kokonaisuus, jonka jokaisen osan on pelattava yhteen. Ei siis riitä, että Vilkkaan oma alusta on kunnossa. Myös verkkokauppaan integroitujen palveluiden on toimittava saumattomasti. 

– Pakettikaupan kanssa kaikki toimii hyvin ja sen integroiminen Vilkkaan verkkokauppa-alustaan oli helppo ja nopea toteuttaa. Kaikessa näkyy se, että Pakettikaupalla on vahva kokemus verkkokaupasta ja vastaavista toteutuksista, Korkiakoski toteaa.

Korkiakosken mukaan kumppanuuden kruunaa Pakettikaupan kotimaisuus. Kahden kotimaisen toimijan liitto ja jaettu missio näkyvät myös kauppiaalle:

– Sekä Pakettikaupan että Vilkkaan lähtökohta on verkkokauppiaan näkökulma ja kauppiaslähtöisyys. Teemme verkkokauppiaan bisneksestä ja elämästä sujuvaa. Meillä on Pakettikaupan kanssa yhteinen maali ja avun kohde.