Pakettikauppa lopettaa toimintansa 31.5.2024. Lue lisää

Iso-Britanniaan lähteville lähetyksille on syötettävä tullitiedot 14.12.2020 alkaen

/ Lukuaika: 2 min
Takaisin ajankohtaisiin
Kuvituskuva, sanomalehti

Vuoden 2021 alusta Iso-Britannia ei kuulu enää EU:n kaupankäynnin tulli- ja verosopimukseen. Brexit muuttaa pakettien lähettämistä Iso-Britanniaan, Mansaarelle, Kanaalisaarille ja Gibraltariin. Jatkossa Iso-Britanniaan lähetetään paketteja samalla tavalla kuin muihin EU:n ulkopuolisiin maihin kuten Kiinaan tai Venäjälle. 

Muutos näkyy Pakettikaupan asiakkaille siten, että 14.12.2020 alkaen Iso-Britanniaan lähteviin lähetyksiin on liitettävä tullin CN23-lomakkeen vaatima tarkempi erittely lähetyksen sisällöstä. Jos tullitietoja ei ole syötetty, lähetyksen luominen ei onnistu.

Varautumalla muutokseen etukäteen varmistamme, että asiakkaidemme lähetykset menevät perille ajoissa. Jos loppuvuonna tehdyn lähetyksen kulku Iso-Britanniaan kestää pitkään ja lähetys saapuu maahan 1.1.2021 jälkeen ilman tullitietoja, toimitus saattaisi viivästyä entisestään. Tästä syystä tullitietojen lisääminen lähetyksille on hyvä aloittaa hyvissä ajoin.

Ohje: Lähettäminen EU:n ulkopuolelle

Jos käyttämäsi verkkokauppa-alusta tukee tullitietojen lisäämistä, voit lisätä tiedot siellä. Voit lisätä tiedot myös Pakettikaupan hallintapaneelissa. Kun lähetystä luodaan, tullilomake tulostuu automaattisesti. 

Lue lisää

https://tulli.fi/yritysasiakkaat/brexit

https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/tiedotteet/20200414_ennakkotiedot_tavaralahetykset_paivitetty