Tehokkuutta Pakettikaupalla Virtasen Moottorin prosesseihin

70 vuoden ikään ehtinyt perheyritys, Virtasen Moottori Oy, julkaisi ensimmäisen verkkokauppansa vuonna 2005, jolloin verkkokauppa oli vasta alkamassa Suomessa ja vain rohkeimmat lähtivät sitä kokeilemaan. Valmiit verkkokauppasovellukset, maksu- ja logistiikkarajapinnat loistivat poissaolollaan. Ainut jouheva vaihtoehto liikkeelle lähtemiseksi oli rakentaa verkkokauppa tyhjästä. Tällä tiellä Virtaset ovat edelleen, kauppojen lukumäärä vain on kasvanut.

Ajan mittaan eri palveluiden kehityttyä mukaan tulivat muun muassa keskitetysti yhden toimijan kautta saadut verkkomaksutoiminnot sekä Matkahuollon ja Postin integraatiot.

Integraation helppous

”100 % räätälöidyn kauppasovelluksen vuoksi meille tulee jatkuvasti merkittäviä kuluja mikäli yhteistyökumppanit muuttavat omia rajapintojaan, sillä joudumme räätälöimään ne uudestaan verkkokauppaamme.” toimitusjohtaja Mikko Virtanen kommentoi.

Prinetin poistuessa käytöstä Virtaset kokivat olevansa taas eräänlaisessa pakollisessa murroksessa.

”Oli helpotus kuulla Pakettikaupan todella hienosti ajatellusta konseptista, jossa meidän ei tarvitse kuin muuttaa muutama arvo verkkokaupan lähdekoodiin ja pakettirajapinnan toiminnot siirtyvät Postin Prinetistä Pakettikauppaan.”

Pakettikaupan rajapinta on täysin vastaava kuin Prinetin, joten siirtyminen on tehty helpoksi. Virtasilla on käytössään omat rahtisopimukset eri toimittajien kanssa eivätkä he käytä Pakettikaupan yleisiä sopimushintoja. Virtaset lähettävät kuukausittain 1000 – 3000 toimitusta 2 – 3 miljoonan euron keskimääräisellä liikevaihdolla.

Soveltuu kaikille

”Pakettikauppa soveltuu meidän kokoisille, kaikille pienemmille ja vielä suuremmillekin toimijoille erittäin hyvin, se toimii huomattavasti luotattavammin kuin Postin Prinetti ja raportointi ja kaikki toiminnot ovat hyvin käyttäjäystävällisiä. Seuraavaksi otamme käyttöön lähetykset myös Viilea-ruokapostilaatikoihin Pakettikaupan kautta. Voin suositella puolen vuoden kokemuksella Pakettikauppaa kaikille verkkokaupan toimijoille”.

Virtasen Moottori Oy:n verkkokaupat löytyvät osoitteista www.virtasenkauppa.fi, www.tarvikkeet.fi, www.traktorimies.fi, www.osamies.fi ja www.korjaamokauppa.fi