Postin Prinetti loppuu

Prinetti API näki päivänvalon vuoden 2006 alkukeväästä ja toi jo kasvunsa aloittaneelle verkkokauppa-alalle mahdollisuuden integroida pakettikorttien tulostaminen helposti verkkokauppa-alustaan. Prinetin suosiota ei Posti varmaankaan osannut edes kuvitella, jonka takia viime vuosina Prinetin yksi tunnetuista piirteistä olikin hitaus – se oli tavallaan oman suosionsa uhri.

Muutama vuosi sitten Posti teki päätöksen lopettaa Prinetti toukokuun lopussa ja tuoda tilalle SmartShip -palvelun ja uuden palvelumallin ilmaisen Prinetin tilalle. SmartShip -palvelu toimii ilmaiseksi verkkosivuilta käytettäessä, mutta mikäli sen haluaa integroida verkkokauppaan, tulee siitä vielä maksettavaksi kuukausimaksu. SmartShip -toiminnallisuuden käyttöönotto vaatii kokonaan uuden integraation ja kaikkiin verkkokauppa-alustoihin ei ole vielä sitä saatavilla.

Pakettikauppa vaihtoehdoksi

SmartShipille ja Prinetille on tullut vaihtoehto markkinoille viime vuonna – Pakettikauppa. Pakettikauppa on nopeasti kasvava uudenlainen pakettienvälityspalvelu, jossa yhdistyy niin tekninen palvelualusta kuin edulliset lähetykset. Tarjoammekin Pakettikaupassa SmartShip -toiminnallisuudet ilmaiseksi kun käytössä on oma logistiikan sopimus.

Palveluvalikoimassamme on tällä hetkellä lähetykset kotimaahan (Posti, Matkahuolto ja DB Schenker) ja EU-alueelle (GLS) sekä uusia lisäpalveluita lähetyksiin, joita ei muut tarjoa – esimerkiksi palautusten tekeminen käyttäen Postin Helposti-koodia. Uusien lisäpalveluiden kehitys onkin ollut mahdollista, sillä olemme integroituneet suoraan logistiikkayhtiöiden järjestelmiin.

Helppo integraatio

Pakettikaupan integraatio vanhasta Prinetti -integraatiosta on helpoa, sillä Pakettikauppa on ns. Prinetti -yhteensopivuus. Pakettikaupan rajapinta on rakennettu Prinetin kanssa yhteensopivalla protokolla, jolloin helpoimmillaan pääsee pelkästään URLia vaihtamalla. Mm. Virtasen Moottori ja Hämeen Sanomat ovat muuttaneet olemassa olevan tilausjärjestelmänsä tukemaan Pakettikauppaa hyvin kevyellä ohjelmistoprojektilla olemassa olevasta Prinetti -integraatiosta.

Mutta usein ei tarvitse edes miettiä vanhan muuttamista, sillä Pakettikaupalla on laaja integraatio olemassa oleviin verkkokauppa-alustoihin. Pakettikauppa löytyy suoraan Suomen suosituimmista verkkokauppa-aluistoista. Tutustu laajaan kumppaniverkostoomme.

Asiantuntijat omistajina

Pakettikaupan omistaa neljä suomalaista yksityistä henkilöä, joilla on yhteensä yli 40 vuoden kokemus verkkokaupasta ja yli 15 vuoden kokemus logistiikasta. Kaksi Pakettikaupan omistajista ovat myös Checkout Finlandin perustajia ja entisiä omistajia.

Mikäli haluat tietää lisää Pakettikaupasta, ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää!